De nieuwe eindtermen zijn in principe niet meer verbonden aan een bepaald vak. Ze werden ondergebracht in 16 sleutelcompetenties die door de leerlingen bereikt of nagestreefd moeten worden.

We helpen je op weg met: 

De eindtermen

In de handleiding vind je een overzicht van de eindtermen die met het vak
wiskunde verbonden zijn. We sommen de specifieke eindtermen voor wiskunde op. Daarnaast leggen we je uit hoe je de eindterm met Wiskunde Concreet kunt realiseren en evalueren. Het is dus veel meer dan een afvinklijstje.

De eindtermen moeten gerealiseerd worden op het einde van de eerste graad. Dat wil zeggen dat bepaalde eindtermen enkel aan bod komen in Wiskunde Concreet 2. Er zijn ook eindtermen die zowel in Wiskunde Concreet 1 als in Wiskunde Concreet 2 aan bod komen.

De leerplandoelen

Een gelijkaardig overzicht met duiding voor de leerplandoelen vind je op ¬≠Pelckmans Portaal. 

De jaarplanning

Jouw school maakt afspraken voor de verdeling van de 16 sleutelcompetenties over vakken. Welke leerkracht is verantwoordelijk voor het behalen en evalueren van welke eindtermen? Om dat overleg te faciliteren bieden we je op Pelckmans Portaal per les een opsomming van de eindtermen en de leerplandoelen. Die informatie vind je ook via Smartschool.

Nieuwe eindtermen
en leerplannen